Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Radiale shockwavetherapie

(2)

Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven in de diepte verplaatsen.

2 producten
Endopuls 811

Endopuls 811

Endopuls lotion, 250ml, 10 stuks

Endopuls lotion, 250ml, 10 stuks

€ 130,00 incl. BTW

Ontdek de kracht van radiale shockwavetherapie

Radiale shockwavetherapie staat in de medische wereld bekend als een effectieve, niet-invasieve behandelingswijze. Deze behandelmethode wordt voornamelijk ingezet in de fysiotherapie om diverse aandoeningen, zoals pees- en spierproblemen, effectief te behandelen.

Hoe werkt radiale shockwavetherapie?

Shockwavetherapie maakt gebruik van hoogenergetische pulsen die direct op het getroffen gebied worden toegepast. Deze methode is populair vanwege de korte behandelduur per sessie en het hoge succespercentage. Er worden, zoals de naam kan suggereren, geen elektrische schokken gebruikt. Het gaat hier om geluidsgolven die een helende werking op het lichaamsdeel hebben.

Bij radiale shockwavetherapie wordt de schokgolf gegenereerd door een bewegend projectiel in een handstuk op een applicator. De schokgolf wordt bij radiale shockwavetherapie breder verspreid.  Deze vorm van shockwavetherapie is daardoor ideaal voor een breed scala van aandoeningen, omdat het behandelgebied groot is.

De voordelen van radiale shockwavetherapie

Radiale shockwavetherapie onderscheidt zich vergeleken met gefocusseerde shockwavetherapie, door de energie over een breder gebied te verspreiden. Dit maakt het ideaal voor oppervlakkige blessures of blessures die een groter oppervlak bestrijken. Apparaten zoals de Endopuls 811 zijn speciaal ontworpen voor deze therapievorm: ze zijn licht, compact en gebruikersvriendelijk.

Hoe werkt shockwavetherapie?

De therapie bevordert het natuurlijke herstelproces van het lichaam door microscheurtjes in het getroffen gebied te veroorzaken. Dit stimuleert het lichaam om intensiever te werken aan herstel, waarbij de doorbloeding verbetert en herstelbevorderende stoffen worden aangemaakt. 

Toepassingen van Radiale Shockwavetherapie

Radiale shockwavetherapie is uiterst effectief bij het behandelen van diverse aandoeningen, zoals tennisarm, schouderklachten en hielspoor. Na gemiddeld vier tot vijf sessies kunnen patiënten al een duidelijke verbetering merken.

De mogelijke bijwerkingen

Hoewel shockwavetherapie minimale bijwerkingen heeft, kunnen patiënten lichte ongemakken ervaren, zoals roodheid of zwelling. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans snel.

Kies je ook voor radiale shockwavetherapie?

Radiale shockwavetherapie biedt een brede, effectieve behandeling voor oppervlakkige blessures. De Endopuls 811 is een uitstekende keuze voor professionals die op zoek zijn naar geavanceerde, betrouwbare en gebruiksvriendelijke shockwave-apparatuur. Mocht u meer willen weten, neem gerust contact met ons op.